Jongeren stimuleren om vrijwilligerswerk te doen

Branding & Webdesign

Project FLOW, VCU, Webdesign, Branding, BOLD19

Het probleem

Sinds 2018 worden jongeren gestimuleerd zich vrijwillig in te zetten voor een ander tijdens hun maatschappelijke diensttijd (MDT). 
Project FLOW! is zo een MDT-project waarin jongeren kunnen ontdekken welke talenten ze hebben en hoe ze deze het beste kunnen inzetten.

Dit idee moest terugkomen in een flexibele branding die aansluit bij de belevingswereld van de jongeren.

Tijdens mijn tijd bij Studio Moan mocht ik werken aan het maken van deze branding

Project FLOW, VCU, Webdesign, Branding, BOLD19

Met de hulp van energieke kleuren en verschillende stijlelementen creëerden we een flexibele branding die ook aansluit bij de jongeren.

En met behulp van verschillende iconen konden wij de 6 stappen die de jongeren doorlopen afbeelden. Deze 6 stappen komen vaker terug in de branding met behulp van een hexagon die je ook in het logo terug kan zien.

Project FLOW, VCU, Webdesign, Branding, BOLD19

De uitwerking

Naast de branding was er ook een website nodig waar de jongeren en begeleiders meer informatie kunnen vinden en zich kunnen aanmelden. Uiteraard moest deze aansluiten bij de nieuwe branding. Ook zijn er Instagram templates gemaakt zodat de doelgroep via Instagram te bereiken valt.

De oplossing

Het doel was om een flexibele branding te ontwikkelen die aansluit bij de belevingswereld van jongeren. Met behulp van kleur, typografie en stijlelementen is dit geslaagd. Het vinden van de juiste toon voor de doelgroep was hierbij de key to success!